Saneeraus – Vesikiertoinen lattialämmitys vai patterit?

Lattialämmitys saneeraus. Miksi vesikiertoinen lattialämmitys on parempi kuin patterit seinillä.

Kerro kaverille

Valitsenko saneerauksessa vesikiertoisen lattialämmityksen vai lämmityspatterit seinälle?

Lämmitysratkaisun valinta vanhaan taloon tai saneerauskohteeseen on merkittävä päätös, joka vaikuttaa niin asumismukavuuteen, energiatehokkuuteen kuin sisustukseenkin. Vesikiertoinen lattialämmitys ja perinteiset lämmityspatterit ovat kaksi yleisintä lämmitysmuotoa, mutta kumpi niistä on parempi valinta? Tässä artikkelissa tarkastelemme näitä vaihtoehtoja.

Vesikiertoinen lattialämmitys on energiatehokas ja mukava

Vesikiertoinen lattialämmitys jakaa lämmön tasaisesti ja tehokkaasti koko lattiapinnan kautta, käyttäen hyväkseen matalampaa veden lämpötilaa (30-35°C) verrattuna perinteisten lämmityspattereiden käyttämään korkeampaan veden lämpötilaan (noin 55°C). Tämä ei ainoastaan lisää asumismukavuutta vaan on myös energiatehokkaampi ratkaisu.

Energiansäästö: Koska vesikiertoinen lattialämmitys toimii matalammalla lämpötilalla, se vähentää energiankulutusta ja lämmityskustannuksia. Matalampi lämpötila vähentää lämpöhäviöitä, mikä tekee järjestelmästä tehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän.

Mukavuus ja terveys: Lattialämmitys tarjoaa tasaisen ja miellyttävän lämmön, joka nousee jalkojen tasalta ylöspäin. Se vähentää vedon tunnetta ja pölyä, joka liikkuu perinteisissä lämmitysjärjestelmissä, edistäen näin parempaa sisäilman laatua.

Lämmityspatterit – Perinteinen valinta haasteineen

Perinteiset lämmityspatterit seinillä ovat olleet yleinen näky monissa kodeissa vuosikymmenten ajan. Ne ovat helppoja asentaa ja vaihtaa, mutta niiden tarjoama lämmityskokemus ja energiatehokkuus jäävät usein vesikiertoisen lattialämmityksen varjoon.

Lämpöhäviöt ja energiatehokkuus: Lämmityspattereissa käytetään korkeampaa veden lämpötilaa, mikä voi johtaa suurempiin energiahäviöihin. Korkea lämpötila voi aiheuttaa epätasaisen lämmönjaon ja tehottoman energiankäytön.

Esteettisyys ja tilankäyttö: Lämmityspatterit voivat rajoittaa huonekalujen sijoittelua ja vaikuttaa tilan esteettisyyteen. Ne voivat myös kerätä pölyä ja vaatia säännöllistä puhdistusta.

Vesikiertoinen lattialämmitys vs. lämmityspatterit: Sisustuksen ja asennuksen näkökulma

Sisustuksen vapaus: Vesikiertoinen lattialämmitys antaa enemmän vapautta sisustukselle, sillä lattia tarjoaa yhtenäisen ja näkymättömän lämmönlähteen. Tämä mahdollistaa huonekalujen sijoittelun ilman huolta lämmityselementtien peittämisestä tai lämmön jakautumisen estämisestä.

Asennus: Saneerauskohteissa vesikiertoisen lattialämmityksen asennus voi olla haasteellisempaa kuin lämmityspattereiden, mutta sen tuomat hyödyt pitkällä tähtäimellä ovat merkittävät. Saneeraaminen on nykyään helppoa esim. Floore -saneerauslevyjen avulla. Ei siis lainkaan vaikeaa ja hankalaa, kuin ennen. Modernit ratkaisut mahdollistavat vesikiertoisen lattialämmityksen asentamisen myös olemassa oleviin rakenteisiin ilman merkittäviä korjaustöitä.

Edut  puoltavat lattialämmitys saneerauksen valintaa

Valinta vesikiertoisen lattialämmityksen ja perinteisten lämmityspattereiden välillä riippuu monista tekijöistä, kuten saneerauskohteen erityisvaatimuksista, energiatehokkuustavoitteista, budjetista ja sisustustoiveista. Vesikiertoinen lattialämmitys tarjoaa pitkäaikaisia etuja energiatehokkuudessa, mukavuudessa ja sisustuksen joustavuudessa, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille kodinomistajille. Lattialämmitys saneeraus ja sen asentaminen vanhaan taloon on järkevä valinta. Lue myös kattava artikkelimme kuinka saneeraus Floore-saneerauslevyllä onnistuu helposti.

Floore on CE-merkitty ruotsalainen tuote ja se valmistetaan Ruotsissa Torpshammarin tehtailla.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lattialämmitys saneeraus. Miksi vesikiertoinen lattialämmitys on parempi kuin patterit seinillä.
Floore -saneerauslevy

Saneeraus – Vesikiertoinen lattialämmitys vai patterit?

Valitsenko saneerauksessa vesikiertoisen lattialämmityksen vai lämmityspatterit seinälle? Lämmitysratkaisun valinta vanhaan taloon tai saneerauskohteeseen on merkittävä päätös, joka vaikuttaa niin asumismukavuuteen, energiatehokkuuteen kuin sisustukseenkin. Vesikiertoinen lattialämmitys ja perinteiset

Lue lisää »
Tiedote

AAA -luottoluokitus

Yrityksemme Aurelia Lattialämmitys / Floore Finland ( OneKey Partners S&R Oy ) on noussut korkeimpaan luottoluokkaan AAA. Tähän luottoluokkaan kuuluu vain 2,5 % suomalaisista yrityksistä.

Lue lisää »