Vesikiertoinen lattialämmitys saneerauskohteeseen

Kerro kaverille

Vesikiertoisen lattialämmitys on mahdollista tehdä taloon jälkikäteen ja vieläpä yllättävän kätevästi. Floore on ohut ja helposti asennettava saneerauslevy, joka luovuttaa lämpöä nopeasti

Lattialämmitys vanhaan taloon on mukavuus, jota moni varmasti kaipaa, mutta onko sen asentaminen järkevää tai mahdollista? Lattialämmityksen asentaminen voi tuntua todella suurelta urakalta ja esimerkiksi väliaikaisia asumisjärjestelyitä vaativalta remontilta, mutta nykyään näin ei välttämättä olekaan.

Floore-saneerauslevyllä saa vanhaankin taloon lattialämmityksen ilman hankalaa remonttia. Sen voi asentaa kaikenlaisille alustoille. Ainoa edellytys on, että asennusalusta on tasainen, kantava, pölytön ja kuiva.

Vanhemman talon lattioita ei tarvitse repiä perustuksia myöten auki, vaan lattialämmitys voidaan asentaa suoraan vaikka vanhan lattian päälle. Betonia ei siis tarvitse jyrsiä tai koko taloa vuorata suojamuoviin ennen operaatiota – lattialämmityksen asentaminen vanhaan taloon voi olla yllättävän helppo ja kivuton projekti, kun käyttää Floore-levyjä.

Floore-levyllä on mahdollistaa toteuttaa vesikiertoinen lattialämmitys sellaisiinkin paikkoihin, joissa lattiapinta ei voi nousta paljon: ohuin Floore-levy on nimittäin vain 13 millimetriä paksu. Levyä voidaan käyttää myös uudisrakentamisessa sekä kohteissa, joihin tarvitaan lisäeristystä. Tällöin voidaan käyttää 17, 25 tai 50 millimetriä paksuja levyjä.

 

Energiaa säästyy – lattia lämpenee nopeasti

Floore-saneerauslevy luovuttaa lämpöä nopeammin ja tehokkaammin kuin perinteiset valetut järjestelmät, koska lattialämmitysputki ja lattiapinta ovat lähekkäin. Se reagoi huonetermostaatin säätöön nopeasti, noin 45 minuutissa.

Nopean reagointiajan ansiosta Flooren kanssa on mahdollisuus käyttää ohjelmoitavia huonetermostaatteja ja säästää energiaa käyttämällä erilaisia toimintoja, kuten esimerkiksi lämmön pudotus yöllä, poissaolotoiminnot ja loma- tai vapaa-aika-asetukset.

Ylivoimainen vaihtoehto saneerauskohteeseen

Tutkimusten mukaan lattialämmityksen asentaminen vanhaan kohteeseen lisää talon jälleenmyyntiarvoa ja kohentaa asumismukavuutta merkittävästi. Vesikiertoista lattialämmitystä arvostetaan ja sen energiansäästömahdollisuudet tunnustetaan yleisesti.

Useimmiten lattialämmityksen asentaminen tai saneeraaminen vanhaan taloon nousee esiin, kun ollaan vaihtamassa lämmitysmuotoa sähkölämmityksestä esimerkiksi maalämpöön.

Mikäli haluaa tehostaa kodin lämmitysjärjestelmää ja poistaa esimerkiksi vanhat patterit tai sähkökäyttöisen lattialämmityksen käytöstä osittain tai kokonaan, vesikiertoinen lattialämmitys on juuri oikea vaihtoehto. Pyydä tarjous Floore-saneerauslevyistä.

Lattialämmityksen asentaminen onnistuu helposti joko osaan talosta tai koko asuntoon. Lattialämmitys mahdollistaa myös sellaiset sisustusratkaisut, joita ei voida tehdä, mikäli käytössä on vanhat patterit seinissä. Lattialämmitys tuo siis vapautta sisustamiseen.

Nopea asennus

Flooren patentoidun rakenteen ansiosta lattian pintamateriaalin, kuten parketin, laminaatin, keramiikkalaatan tai vinyylilankun voi asentaa suoraan Floore-levyjen päälle, eikä mitään valuja tai pitkää odottelua tarvita.

Puu-, parketti- ja laminaattilattia sekä vinyylilankku asennetaan levyn päälle kelluvasti. Muovi- ja kangasmattojen alle on asennettava jäykistävä rakenne, kuten kova- tai lastulevy, ennen niiden asennusta.

Kivi-, keramiikka-, klinkkeri- tai laattalattia asennetaan suoraan asennuslevyjen päälle. Laattojen on oltava vähintään 15 x 15 senttimetrin kokoisia.

Kosteissa tiloissa asennuslevyjen päälle tulee tehdä tasoitekerros ja myös vesieristys ennen pintamateriaalin asennusta.

Helppo asentaa itse

Floore-projektipalvelu tarjoaa lattialämmityssaneerauksen kokonaispakettina.

Se sisältää projektin alkukartoituksen ja sopivimman Floore-levyn valinnan kohteeseen. Asiakkaalle tulee urakan kokonaistarjous pohjakuvien tai lähtötietojen pohjalta, ja tarjoukseen sisällytetään Floore-levyt, putket, jakotukit, liittimet, suunnittelu ja rahti.

Pakettiin kuuluvat myös täydelliset lattialämmityssuunnitelmat, jotka sisältävät aina putkituskuvan ja säätöarvotaulukon.

Floore-asennuskuvat helpottavat saneerauslevyjen asennusta, sillä kuvissa levyt on aseteltu kohteen pohjakuvaan optimaalisesti – se tarkoittaa sujuvaa ja yllättävän nopeaa asennusvaihetta. Kuvat ja projektitiedot säilötään Flooren pilvipalveluun, josta ne saa aina tarvittaessa.

Saneerauskohteissa ja vanhoissa taloissa pohjapiirustukset ovat usein vanhoja tai puutteellisia. Me digitoimme huonokuntoisetkin pohjakuvat niin, että kohteeseen voidaan toimittaa tarvittavat kuvat ja erityisesti Floore-asennuskuva.

 

Turvallinen CE -merkitty rakennustuote

Floore on kehitetty ja patentoitu Ruotsissa 1990 luvun lopulla. Se valmistetaan edelleen Ruotsissa.

CE-merkintä takaa tuotteen turvallisuuden ja on ollut pakollinen suurelle osalle rakennustuotteita heinäkuusta 2013 alkaen.

Floore-levyn tekniset ominaisuudet ovat markkinoiden parhaat ja se täyttää kaikki EN 13163 EPS-levyille asetetut tiukat tuotestandardit.

 

Suomela lehden -artikkeli.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lattialämmitys saneeraus. Miksi vesikiertoinen lattialämmitys on parempi kuin patterit seinillä.
Floore -saneerauslevy

Saneeraus – Vesikiertoinen lattialämmitys vai patterit?

Valitsenko saneerauksessa vesikiertoisen lattialämmityksen vai lämmityspatterit seinälle? Lämmitysratkaisun valinta vanhaan taloon tai saneerauskohteeseen on merkittävä päätös, joka vaikuttaa niin asumismukavuuteen, energiatehokkuuteen kuin sisustukseenkin. Vesikiertoinen lattialämmitys ja perinteiset

Lue lisää »
Tiedote

AAA -luottoluokitus

Yrityksemme Aurelia Lattialämmitys / Floore Finland ( OneKey Partners S&R Oy ) on noussut korkeimpaan luottoluokkaan AAA. Tähän luottoluokkaan kuuluu vain 2,5 % suomalaisista yrityksistä.

Lue lisää »