Lattialämmitysputket

Lattialämmitysputket, joita Aurelia käyttää kohteissa, ovat aina 5-kerros PE-RT putkea, joissa happidiffusiosuoja (EVOH) on aina kerrosten välissä suojassa. 

Lattialämmitysputki on erittäin taipuisaa ja sen ominaisuudet mahdollistavat asennuksen jopa pakkasessa. Valmistaja myöntää putkelle 50 vuoden materiaalitakuun.

Kaikki Aurelia Lattialämmityksen tuotteet ovat laadukkaita  ja tunnettujen valmistajien valmistamia.

Vesikiertoinen lattialämmitys on nykyaikainen ja energiatehokas ratkaisu kodin lämmitykseen. Aurelia Lattialämmitys tarjoaa laadukkaan vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän, joka takaa tasaisen ja miellyttävän lämmön jokaiseen huoneeseen.

Olemme keränneet usein kysyttyjä kysymyksiä UKK -sivuillemme. Sieltä löytyy tietoa ja vastauksia helposti niin uudisrakentajille kuin saneeraajillekin.

Vesikiertoisen lattialämmityksen periaate perustuu lämpimän veden kierrättämiseen lattian alla olevissa lattialämmitysputkistoissa. Lattialämmitysputket on kiinnitetty jakotukkeihin, josta putket lähetvät eteenpäin eri huoneisiin ja tiloihin.

Huonetermostaatit ohjaavat eri tilojen lämpötiloja. Termostaatteja meillä on laaja valikoima. Lattialämmitys jakaa lämmön tasaisesti koko lattian alueelle, mikä eliminoi perinteisten patterilämmitysten aiheuttamat lämpötilaerot ja kylmät alueet, koska lämpö nousee tasaisesti ylöspäin, luoden miellyttävän lämpötilan ja hyvän sisäilman laadun.

Lattilämmitysputket soveltuvat sekä uudisrakennuksiin että saneeraukseen.

Lattialämmitysputket ovat vesikiertoisen lattialämmityksen tärkein osa. Ne kierrättävät vettä lattian alla ja luovuttavat

FLEXPERT – lattialämmitysputket

FLEXPERT on laadukas saksalainen lattialämmitysputki.

FLEXPERT -lattialämmitysputket ovat rakenteeltaan 5-kerros PE-RT putkia, joissa on happidiffuusiosuoja (EVOH) kerroksien välissä. PE-RT materiaalin ansiosta FLEXPERT-lattialämmitysputki on erittäin joustavaa ja helposti asennettavaa. Lattialämmitysputket täyttävät ja ylittävät kaikki vaatimukset ja standardit.

FLEXPERT- lattialämmitysputki tinkimätöntä saksalaista laatua 50-vuoden tehdastakuulla!
Lattialämmitysputket, joiden rakenne on 5-kerroksinen, soveltuvat kaikkiin käyttötarkoituksiin.

FLEXPERT -lattialämmitysputken rakenne

FLEXPERT on 5-kerroksinen, täyskomposiitti -putki, joka on varustettu happidiffuusiosuojalla EVOH ** DIN 4726 vaatimusten mukaisesti.

Sisä- ja ulkokerros on PE-RT * materiaalia. Happidiffuusiosuojaus (EVOH) on kerrosten välissä ja suojassa mekaaniselta kulumiselta (esim. asennusvaiheessa) ja kosteudelta. Kerrokset on liitetty saumattomasti yhteen.

* PE-RT = Polyeteeni Raised Temperature
** EVOH = Eteenin vinyylialkoholi, kopolymeeri

Miksi EVOH -happidiffuusiokerros on suojattava?

Happidiffuusiokalvo EVOH on hyvin herkkä, mutta ehdottoman välttämätön lattialämmitysputkessa. Tämä asian vuoksi FLEXPERT -putkessa EVOH -kerros on hyvin suojattuna, PE-RT kerroksien välissä suojassa!

Mikäli EVOH kalvo altistuu kosteudelle tai vedelle, niin se turpoaa ja tuhoutuu. Samanlaisen vaaran aiheuttaa mekaaninen kuluma tai kolhu esim. asennusvaiheessa.

Putki, jossa EVOH kalvo on putken pinnalla, voi vaurioitua. Alla olevat kuvat näyttävät miten tavallisen putken EVOH -suojalle voi käydä…

ÄLÄ OTA TÄLLÄISTÄ RISKIÄ ! Valitse turvallinen FLEXPERT -Lattialämmitysputki !

FLEXPERT -lattialämmitysputken edut

Valitse FLEXPERT -lattialämmitysputki, sillä se on:

 • CE-merkitty putki! Valmistus standardin ISO 10508 Class 4 mukaisesti
 • Tärkeä EVOH -happidiffuusiosuoja on suojassa, DIN 4726 mukaisesti
 • Ominaisuuksiltaan taipuisaa ja sen vuoksi helppoa asentaa → ajan säästö
 • Valmistaja myöntää 50 vuoden takuun putkelle
 • Maailman ensimmäinen PE-RT lattialämmitysputki, jonka ovat yhdessä kehittäneet DOW Chemical Company ja HPG Plastics Gmbh yli 25 vuotta sitten.

Nämä ovat faktoja, jotka puhuvat puolestaan. PISTE!

Flexpert – Lattialämmitysputken hyväksynnät ja sertifikaatit:

 

FLEXPERT -putkien koko ja menekki

Flexpert -putkia löytyy kolmessa eri mittakoossa, jotka ovat seuraavat:

 • 12 * 1,6 mm
 • 16 * 2,0 mm
 • 20 * 2,0 mm

 

Kuinka paljon lattialämmitysputkea neliölle?

Se riippuu putken koosta ja asennusvälistä kohteessa. Lattialämmityssuunnitelma määrää putken koon ja asennusvälin, jota noudatetaan asennusta tehtäessä.

Ohessa viitteelliset ja yleisimmin käytetyt menekit:

 • Lattialämmitysputki 12 * 1,6 mm (tai 12 * 2,0mm)
  • Menekki n. 7-8m/m2 , asennusväli 150mm
  • Suositeltava lämmityspiirin maksimipituus ja -koko = 60-70m (n. 8m2)
 • Lattialämmitysputki 16 * 2,0 mm
  • Menekki n. 4,5-5m/m2 , asennusväli 150 – 300mm –> tihennetyt alueet esim. ikkunoiden eteen ja kosteat tilat 150mm as.väli. Kaksoisspiraaliasennus 150/300mm 
  • Suositeltava lämmityspiirin maksimipituus ja -koko = 80-100m (n. 16m2)
 • Lattialämmitysputki 20 * 2,0 mm
  • Menekki n. 4m/m2 , asennusväli 300mm
  • Suositeltava lämmityspiirin maksimipituus ja -koko = 100-120m (n.25m2 )