Lattialämmitys vanhaan taloon on mukavuus, jota moni varmasti kaipaa, mutta onko sen asentaminen järkevää tai mahdollista? Lattialämmityksen asentaminen voi etukäteen asiaa pohtiessa tuntua todella suurelta urakalta ja esimerkiksi väliaikaisia asumisjärjestelyitä vaativalta remontilta, mutta nykyään sen ei tarvitse enää mennä niin. Vanhemman talon lattioita ei tarvitse repiä perustuksia myöten auki vaan lattialämmitys voidaan asentaa suoraan vanhan lattian päälle. Betonia ei siis tarvitse jyrsiä eikä koko taloa vuorata suojamuoviin ennen operaatiota - lattialämmityksen asentaminen vanhaan taloon voi olla yllättävän helppo ja kivuton projekti!

Miksi hankkia vesikiertoinen lattialämmitys vanhempaan taloon?

Vesikiertoisella lattialämmityksellä saadaan aikaiseksi taloon kuin taloon lempeä, mutta tehokas lämmitysjärjestelmä. Vesikiertoinen lattialämmitys saneeraus voi siis korvata esimerkiksi vanhat patterit tai sähköisen lattialämmityksen - se on huomattavasti energiatehokkaampi vaihtoehto kuin sähkölämmitys. Lattialämmityksen asentaminen vanhaan taloon ei ole kuukausia kestävä projekti, jossa asuintilat pitää repiä perustuksia myöten auki vaan ammattitaitoisella suunnitelulla ja Floore-saneerauslevyillä projektin aika mitataan päivissä eikä kuukausissa. Jos siis olet suunnitellut lämpösaneerausta taloosi muutenkin, esimerkiksi öljylämmöstä maalämpöön siirtymisen muodossa, kannattaa lattialämmityksen mahdollisuutta selvittää. Aurelialta saat tehokkaan ja laadukkaan lattialämmitysratkaisun taloon kuin taloon, kysy ihmeessä kokonaisvaltaisesta palvelustamme lisää!

Näitä etuja vesikiertoisella lattialämmityksellä vanhaan taloon voidaan saavuttaa:

  • Huonosta eristyksestä johtuva vedon tunne lattiassa katoaa täysin vesikiertoisen lattialämmityksen asennuksen jälkeen
  • Vesikiertoinen lattialämmitys on huomattavasti miellyttävämpi ja tasaisempi vaihtoehto kuin useat vanhojen talojen lämmitysjärjestelmät
  • Lattialämmitys nostaa talosi viihtyvyyttä ja arvoa huomattavasti
  • Saat pitkäikäisen ja varmatoimisen lämmitysjärjestelmän taloosi
  • Lämmityskustannuksesi voivat laskea esimerkiksi sähkölämmitykseen tai öljylämmitykseen verrattuna
Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä!

Kuinka lattialämmityksen asennus vanhaan taloon onnistuu?

Floore-saneerauslevyjen ansiosta lattialämmityksen asentaminen vanhaan taloon voi olla todella helppo ja nopea prosessi. Floore-levyt voidaan asentaa vanhan lattian päälle, jolloin vanhanmallista betoniputkien jyrsimistä putkien uria varten ei tarvitse tehdä. Uusi lattiapinta voidaan asentaa suoraan Floore-lattialämmityslevyjen päälle ja lattian pinta nousee näin jopa vain 13mm! Teemme ennen asennusta kattavan lattialämmityssuunnitelman, johon sisältyvät pohjakuvien digitointi, putkituskuvat, jakotukin säätöarvot sekä Floore-asennuskuvat. Jos siis jälkikäteen tarvitset tietoa projektista, on sinulla kokonaisvaltainen kuva siitä tallessa.

Voiko vanha betonilattia olla este lattialämmityksen asentamiselle?

Vesikiertoisen lattialämmityksen asentaminen vanhaan betonilattiaan on ollut aiemmin melko suuri projekti. Aluksi lattia on täytynyt repiä auki, betoniin on täytynyt jyrsiä tilaa lattialämmitysputkistolle ja tämän jälkeen on täytynyt odottaa valujen kuivumista ennen kuin betonin päälle on voitu asentaa varsinainen lattiapinta. Tämäkin kokonaisuus on vielä vaihtoehto nykyään, mutta huomattavasti helpommalla pääsee asentamalla saneerauslevyjä entisen betonilattian päälle. Uuden lattiapinnan voi asentaa suoraan Floore-saneerauslevyjen päälle, jolloin projekti etenee ilman turhia odotusaikoja, joka saattaisi johtua valun kuivumisesta.
Pyydä tarjous vanhaan taloosi!