Vesikiertoinen lattialämmitys on ylivoimaisesti suosituin lämmönjakelumuoto pientalojen uudisrakentamisessa. Lattialämmitys vesikiertoisena antaa asumismukavuuden lisäksi edullisen toimintavarmuuden vuosikymmeniksi. Aurelian käyttämällä lattialämmitysputkella on 50 vuoden tehdastakuu !

Koko lattiapinta-ala toimii lämmönluovuttajana jakaen huoneistotilaan tasaisen miellyttävän ja vedottoman lämmön. Niin aikuiset kuin lattialla leikkivät lapsetkin aistivat vedellä toimivan lattialämmityksen edut konkreettisesti. Se on käytössä luotettava ja helppokäyttöinen.

Vesikiertoisella lattialämmityksellä suunnitteluun vapautta

Aurelia lattialämmitys ei sido rakentamisen suunnittelua. Ikkunat voivat ulottua lattiasta kattoon, eikä kuumia pattereita tarvitse olla elämisen ja sisustamisen tiellä. Kun käytössä on Aurelian lattialämmitys, lattioiden pintamateriaalit ovat vapaasti valittavissa. Arkkitehdillä, rakennesuunnittelijalla ja sisustussuunnittelijalla on Aurelia-lattialämmityksen puolesta vapaat kädet!

Pyydä tarjous – Klikkaa tästä !
vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys – Tietysti Aurelialta !


Vesikiertoinen lattialämmitys soveltuu sekä uudiskohteeseen tai saneeraukseen. Aurelialta löytyy edulliset ja kustannustehokkaat huipputuotteet molempiin tarpeisiin.

Olemme vuonna 2017 panostaneet erityisesti saneerausratkaisuihin ja voimmekin esitellä tuoteutuuden Floore-saneerauslevyn, jonka avulla esim. patterijärjestelmän saa saneerattua helposti ja itse.

Saat meiltä kaikki tarvikkeet ja lattialämmityssuunnitelman, nettohintaan ! Asennuksen voit suorittaa itse tai kysyä asennusta lähimmältä LVI-ammattilaiselta. Muistathan, että järjestelmän kytkennän lämmönlähteeseen tekee aina LVI-ammattilainen.

Miellyttävää asumista – vesikiertoinen lattialämmitys on suosituin lämmönjakoratkaisu

Aurelia lattialämmitysjärjestelmä jakaa lämmön tasaisesti joka paikkaan, tasolle, jolla oleskelet. Huolellisesti suunniteltu lattialämmitys estää esimerkiksi ikkunoista tulevan vedon ja pitää huonelämpötilan kauttaaltaan tasaisena. Tasainen, mukava lämpö tekee asumisesta miellyttävää. Lattialämmitys vesikiertoisesti on suosituin lämmönjakoratkaisu uudiskohteissa.

Kylpyhuoneissa, wc:ssä sekä saunatiloissa lattialämmitys nopeuttaa kosteuden poistumista. Huomaamaton lämmön lähde – näkymättömissä lattian alla – antaa vapaat kädet kodin sisustamiseen. Vanhanaikaiset, pölyä keräävät patterit voi unohtaa.

Kysyttävää? Lähetä viesti

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Huoleton valinta rakentajalle

Aurelia lattialämmitysjärjestelmä koostuu tarkoin valituista, eurooppalaisten valmistajien tuotteista, jotka täyttävät tiukat EN-laatustandardit. Lattialämmitysputket, jakotukit, huonetermostaatit, toimilaitteet ja muut tuotteet ovat taattua huippulaatua ja pitkän tuotekehityksen tulosta. Oma maahantuontimme takaa varmat toimitukset ja asiakasystävällisen hintatason.

Aurelian lattialämmitys on täysin huoltovapaa, sillä ainoa tarvittava toimenpide on lämpötilan säätö, jonka teet huonekohtaisista termostaateista ja jakotukista.

Meiltä löytyy laaja valikoima huonetermostaatteja eri tarkoitukseen. Valitsetpa sitten perustermostaatin tai nykyaikaisen SmartHome säätöjärjestelmän. Tutustu termostaattivalikoimaan vaikkapa tästä.

Tuotteet ja tekniset tiedot
huonetermostaatit

Lattialämmitystuotteiden maahantuojan hinnat -sinun eduksesi !

Oma maahantuontimme takaa varmat toimitukset ja järkevän hintatason – et maksa turhaan välikäsille.

” Yllätyin hintatasosta. Tarvikkeet tulivat nopeasti työmaalle ja päästiin asennustöihin. Putki oli helppoa asentaa. Laatu oli kohdillaan !”Marko, OKT-rakentaja, Lempäälä

Lämmitysprojektin vaiheet

vesikiertoinen lattialämmitys asennus

Energiatehokas lattialämmitysvaihtoehto!

Vuonna 2012 tiukentuneiden rakennusmääräysten tarkoituksena on vähentää lämmitysenergian tarvetta. Huomioimme tiukentuneet määräykset huolellisella suunnittelulla. Vesikiertoinen lattialämmitys tuo merkittävän säästön lämmityskustannuksiin muihin lämmönjakoratkaisuihin, esimerkiksi sähköiseen lattialämmitykseen verrattuna.

Aurelia lattialämmityksen kanssa sopii mikä tahansa lämmitysratkaisu, esimerkiksi maalämpö, ilmalämpö tai kaukolämpö. Lämmitysjärjestelmän voi myös myöhemmin vaihtaa eikä se vaikuta lattialämmityksen toimintaan.

Tasaisen lämmönjaon ansiosta sisälämpötilaa voidaan laskea 1-2 astetta ilman, että viihtyvyys vähenee. Tämä alentaa lämmityskustannuksia 5-15 %. Varsinkin jos lattialämmityksellä korvataan vesikiertoisia pattereita.

Aurelia Lattialämmityksestä on pitkäaikaisia hyviä kokemuksia. Se on turvallinen hankkia ja terveellinen käyttää.

Lattialämmityksen suunnittelu

Vesikiertoinen lattialämmitys energiatehokas
“Laatuun kannattaa panostaa,
kun itselle rakentaa”
– Antti Lampinen, omakotirakentaja Turku
Katso video

Mitä vesikiertoinen lattialämmitys oikein tarkoittaa?

Vesikiertoinen lattialämmitys on ylivoimainen tapa lämmittää lattia. Etuja löytyy monia muihin lattialämmitystyyppeihin, esimerkiksi sähkölämmitykseen, verrattuna niin lämmön tasaisuuden, kulujen kuin helppouden muodossa. Lämpö nousee erittäin tasaisesti vesikiertoisen lattialämmityksen ominaisuuksien takia, mikä vie lattiasta ikävän vedon tunteen! Vaan mitä vedellä toimiva lämmitys lattiaan siis käytännössä tarkoittaa? Lattiaan asennetaan lattialämmitysputkisto, jonka tarkoituksena on kuljettaa vettä tasaisesti lattiapinnan alla. Vesi on lämmitetty yleisimmin noin 30-40 celsiusasteeseen, joka on juuri sopiva lämpö miellyttävään ja lämmittävään, muttei kuitenkaan liian kuumaan, lopputulokseen. Veden lämmitykseen on todella monia eri vaihtoja ja yleisimmin käytettyjä ovat maalämpö, öljykattila tai ilmalämpöpumppu, mutta kaikki lämmitysmuodot ovat mahdollisia ja sallittuja. Ei siis väliä kuinka lämpö normaalisti tulee taloosi tai asuntoosi, se varmasti sopii yhteen asennettavan vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän kanssa. Asennettava putkisto, joka on lämpöä kuljettava osuus vesikiertoisessa lattialämmityksessä, on useimmin PE-Rt tai PEX -materiaalia ja happidiffusiosuojattua, joka takaa putkelle pitkän ja varman käyttöiän. Aurelia lattialämmityksen lämmitysputket ovat PE-Rt CE-merkittyjä putkia, jotka ovat alan huippuja ja todella pitkäkestoisia. Vesikiertoisella lattialämmityksellämme takaat siis erittäin pitkäkestoisen, varmatoimisen ja luotettavan lattialämmityksen kohteeseesi todella pitkäjänteisesti!

Vedellä toimiva lämmitys lattiaan on helposti muokattavissa

Oli kyseessä sitten uuden talon rakentaminen tai vanhan lattialämmityksen saneeraus, on Aurelian lattialämmitys sinulle paras vaihtoehto lämmönjakotavaksi. Saneeraus hoituu helposti Aurelian Floore -saneerauslevyillä. Uudiskohteessa lattialämmitysputket asennetaan pääsääntöisesti raudoitusverkkoon tai kipsilevyyn. Floore -levyä voidaan käyttää erinomaisesti myös uudiskohteessa, jolloin säästytään pitkiltä kuivumisajoilta ja lopullinen lattiapinta voidaan asentaa nopeasti. Lattiassa kulkeva lämpö on jaettu lattialämmityksen jakotukilla eri osioihin eri lämmityspiireihin. Piirien ohjaus tapahtuu käyttämällä huonetermostaatteja, jotka ovat aina kyseiseen tilaan sopivia ja täten mahdollisesti eri tasoisia. Kosteat tilat, kuten sauna, pesuhuone, kodinhoitohuone ja WC-tilat ovat käsisäätöisiä, mikä mahdollistaa niiden käytön ja kierron vuoden ympäri. Tämä taas helpottaa tilan kuivumista, mikä vähentää mm. kosteusvaurion mahdollisuutta! Uusissa ja nykyaikaisissa taloissa on huomattu vesikiertoisen lattialämmityksen ylivoimaisuus. Jopa 85%:ssa uudiskohteista käytetään lämmitysmuotona vedellä toimivaa lattialämmitystä ja tuo luku kertoo jo hyvin paljon siitä, kuinka paljon rakennuttajat luottavat tähän lämmitysmuotoon. Vanhaan taloon lattialämmityksen voi asentaa myös helposti itse käyttämällä Floore-saneerauslevyjä, jotka sopivat myös uudisrakennuskohteisiin!

Onnistuuko sen asennus itse?

Ensisijainen vaihtoehto kannattaa aina olla LVI-ammattilaisen tekemä asennus, mikäli et ole täysin varma taidoistasi. Kuitenkin vesikiertoisen lattialämmityksen voi asentaa helposti myös itse. Aurelia lattialämmityksellä on itse asentamiseen helppo ja todella toimiva vaihtoehto, Floore-saneerauslevyt. Itse asentamisen pariksi kannattaa valita saneerauslevyjen lisäksi taipuisat ja asennusystävälliset Flexpert-lattialämmitysputket, joka täyttää kaikki CE-laatuvaatimukset ja on luokkansa kärkiputki! Ammattilaisen kanssa tulee kuitenkin keskustella lattialämmityksestä myös silloin, kun olet asentamassa sitä itse, että kaikki tärkeät asennusta ja kokonaisuutta koskevat seikat tulevat mietityksi läpi.

Mikä on vesikiertoisen lattialämmityksen lämpötila?

Veden lämpötila lattialämmityksessä on huomattavasti matalampi kuin esimerkiksi seinäpattereissa. Seinäpattereissa lämpötila vaihtelee usein 55-65 celsiusasteen välillä, kun vesikiertoisessa lattialämmityksessä käytettävän menoveden lämpötila on vain 30-40 celsiusastetta. Pattereiden lämpötilan on oltava korkeampi, koska niiden lämmitysteho on huomattavasti laajempaa lattialämmitystä heikompi. Lattialämmityksessä käytettävän menoveden lämmitys vaatii siis vähemmän energiaa kuin pattereiden, mikä vähentää lämmityskuluja, josta sekä ympäristö että lompakkosi kiittävät valintaasi käyttää vesikiertoista lattialämmitystä! Jos haluat tietää lisää, katso usein kysyttyä lattialämmityksestä.