• Floore Saneerauslevy

Floore-saneerauslevy

Floore-saneerauslevy – Korkeus matalimmillaan vain 13mm!

Floore-saneerauslevy -Levypaksuudet 13, 17, 25 ja 50mm

Floore-saneerauslevy on markkinoiden ohuin ratkaisu lattialämmityssaneeraukseen – korkeus matalimmillaan vain 13mm!  Tämä mahdollistaa vesikiertoisen lattialämmityksen asennuksen paikkoihin, joissa lattiapinta ei voi nousta paljon.

Floore-saneerauslevyä voidaan käyttää saneerauksen lisäksi myös uudisrakentamisessa sekä kohteissa, joissa esim. lisäeristys on tarpeen. Tällöin voidaan käyttää levyjä, joiden paksuus on 17, 25 tai 50mm. Lattialämmitys saneeraus vanhaan taloon on aiemmin ollut monesti hankala tai jopa mahdotonta toteuttaa järkevällä tavalla. Floore -saneerauslevy tekee siitä nyt vaivatonta, helppoa ja nopeaa. Lisäksi kohteessa voidaan jopa asua saneerauksen aikana!

Nopea asennusaika!

Se sopii asennettavaksi useimmille pinnoille ilman kalliita ja aikaa vieviä valutöitä, jolloin lattian on kuivuttava jopa viikkoja. Flooré-levyn päälle voit asentaa uuden lattiapinnan heti – Ei pitkää odottelua !

Nopea lämmönluovutusteho = Energiatehokas

Lisäksi Floore-saneerauslevy luovuttaa lämpöä nopeammin ja tehokkaammin kuin perinteiset , valetut järjestelmät, koska putken ja lattiapinnan välinen etäisyys on pienempi. Floorén reagointiaika huonetermostaatin säätöön on noin 45 min !

Nopean reagointiajan vuoksi Floorén kanssa on mahdollisuus käyttää ohjelmoitavia huonetermostaatteja, joiden avulla voidaan tehdä energiaa säästäviä toimenpiteitä kuten esim. yöpudotukset, poissaolo toiminnot ja loma/vapaa-aika asetukset. 

Sähkönhinta huipussaan – Nyt oikea hetki vaihtaa vesikiertoiseen lattialämmitykseen!

Nyt jos koskaan on oikea aika vaihtaa sähköinen lattialämmitys energiatehokkaaseen Floore vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Investoinnin kuoletusaika näillä sähkönhinnoilla on koko ajan pienentynyt. Tee järkipäätös ja pyydä tarjous pikaisesti! Huomaat, että se kannattaa ja nousevat sähkölaskut ovat osaltasi historiaa. 

Floore-saneerauslevy on helppo asentaa itse ilman erikoistyökaluja. Työn voit tehdä vaikka yksin.
Floore-saneerauslevy on helppo asentaa itse.
Floore-saneerauslevy ja tarjoamamme täydellinen suunnittelupalvelu tekee asentamisesta helppoa.
Kuvassa on Floore-saneerauslevyjen suunnitelma ja miten levyt on parasta kohteeseen asentaa.

Flooré -projektipalvelu = Helppo asennus!

Flooré -projektipalvelumme on täyden paketin kattava palvelu. Se sisältää mm.

 • Projektin alkukartoituksen ja sopivimman Floore-saneerauslevyn valinnan kohteeseen.
 • Kokonaistarjouksen laskennan pohjakuvien tai lähtötietojen pohjalta (sis. Flooré-levyt, putket, jakotukit, liittimet, suunnittelun ja rahdin)
 • Täydelliset lattialämmityssuunnitelmat, jotka sisältävät aina putkituskuvan ja säätörvotaulukon.
  Flooré-levyjen asennusta helpoittavat Flooré -asennuskuvat, jossa levyt on aseteltu kohteen pohjakuvaan optimaalisesti –> n. 25% ajansäästö asennusvaiheessa!
 • Kuvat ja projektitiedot säilöttynä pilvipalveluumme, josta ne on aina saatavilla.

 

Usein saneerauskohteissa ja vanhoissa taloissa pohjapiirrustukset ovat vanhoja tai puutteellisia. Me digitoimme huonokuntoisetkin pohjakuvat niin, että kohteeseen voidaan toimittaa tarvittavat kuvat ja erityisesti Flooré -asennuskuva.

Ohessa esimerkkinä asiakkaan projekti, jossa lähtötietona on ollut ruutupaperille piirretty pohjakuva ( Kuva 1 ) mitoin. Kuva on digitoitu ja siihen on tehty Flooré-asennuskuvat ( kuva 2 ). Putkituskuva myötäilee levyasettelua ja näin selvitään mahdollsimman vähäisillä lisäurilla. ( Kuva 3 ) Kohteessa oli lisäksi osassa aluetta jo olemassa oleva lämmitys.

Mitä Floore-saneerauslevy maksaa? Saat hinta-arvion pikaisesti kohteeseesi tästä!

Appiukon kanssa laitettiin 60m2 päivässä !
Helppo asentaa myös itse! Yksinkertaisesti parempi.

Floore-saneerauslevy on markkinoiden paras järjestelmä!

Floore-saneerauslevyä voidaan käyttää ja asentaa saneerauskohteisiin, mutta myös uudiskohteisiin. Flooré-levy on patentoitu tuote, jonka tuotekehittely on alkanut Ruotsissa jo vuonna 1991.

Tekniikka perustuu alumiinilevyllä päällystettyihin, ohuisiin EPS-levyihin. Tämän patentoidun rakenteen ansiosta pintamateriaali voidaan asentaa suoraan Flooré-levyjen päälle.

Katso video kuinka helppoa on Flooré saneerauslevyjen asentaminen

Flooré -EPS rakenteen edut?

Flooré- saneerauslevyt on kehitetty ja valmistettu Pohjoismaisiin oloihin. Niide valmistus on alkanut jo 1990-luvulla ja sen vuoksi Flooré on lattialämmitykseen tarkoittettujen levyn pitkäaikaisin valmistaja ja myyjä lähes 25 vuoden kokemuksella. Levyt valmistetaan edelleen modernilla tehtaalla Ruotsin Torpshammarissa, josta kuljetusmatkat Suomeen ovat  lyhyet. Kuljetuspakkaukset ovat optimaalisia ja näin saadaan ympäristöystävällisesti kuljetettua samalla kalustolla enemmän materiaalia. 

Miksi valita alumiinipinnoitettu Flooré EPS300 levy?

 • Markkinoiden matalin ratkaisu. Nostaa lattiaa matalimmillaan vain 13mm + pintamateriaali
 • Vaihtoehtoja putki ja levypaksuuksille on monia tarpeen mukaan. Putket 12-20mm ja levyt 13-50mm.
 • Erinomainen vaihtoehto saneerauskohteisiin, jossa lattianpinta ei voi nousta paljoa.
 • Myrkytön, ei allergoiva materiaali
 • CE -merkitty tuote, joka täyttää kaikki vaaatimukset.
 • Noin 30% suurempi kuutiopaino kuin XPS materiaalissa –> Flooré on tiheä ja painon kestävä. (Floorén paino on 42 kg/m3)
 • Puristuslujuus vähintään 300kPa. EPS on umpisoluinen rakenne!
 • Floorén mittatoleranssi on +/- 0 mm. (XPS -suulakepuristetussa levyssä toleranssi on +/- 2mm)
 • Lukittuva “omega” -putkiura –> Helpoittaa asennusta, kun putki lukittuu uraan.
 • Nopea reagointiaika lämmönsäätöön. Vain n. 45min. Energiaa säästyy!
 • Made in SWEDEN. Valmistettu Pohjoismaisiin oloihin. Flooré levyt on aina valmistettu Ruotsissa. (XPS levyt valmistetaan pääsääntöisesti Kiinassa)
 • Materiaali takuu 50 -vuotta!

 

Pohjoismainen valmistusammattitaito ja nykyaikainen automatisoitu tehdas takaa huippulaadun.  Flooré on ollut lattialämmityslevyjen kehittäjä ja suunnannäyttäjä jo 1990 -luvulta alkaen.

Floore-saneerauslevy – Mihin kohteisiin ja minne?

Floore-saneerauslevy voidaan asentaa eri materiaalien alustoille. Ainoa edellytys on, että asennusalusta on tasainen, kuiva sekä kantava. Mahdolliset epätasaisuudet on poistettava esim. tasaamalla valu, hiomalla epätasaisuudet pois tai asentamalla jäykkä välikerros.

Jos alusta on valmistettu puusta (esim. Levy, OSB-levy, lastulevy, vaneri jne.), Flooré-levyt voidaan kiinnittää alustaan myös kuivissa huoneissa ruuveilla. Asennus on tässä tapauksessa nopeampaa ja halvempaa kuin liiman tai liimaseoksen käyttäminen. Suosittelemme kuitenkin liimaamaan tai käyttämällä liimapohjaista asennuslaastia esim. Kiilto, kun Flooré-levyt asennetaan keraamisten lattialaattojen alle. Näin estetään lattialaattojen välisten saumojen halkeaminen myöhemmin. 

Flooré-levyjä voidaan käyttää saneerauksissa sekä uudiskohteissa. Flooren edut tulevat parhaiten esiin lattialämmitys saneerauksessa, koska se on nopeaa ja vaivatonta.

Floore-saneerauslevy on on kustannustehokas vaihtoehto. Pyydä tarjous Flooresta sitoumuksetta omaan kohteeseesi tästä!

Viihdymme parhaiten, kun jalkamme tuntuvat päätä lämpöisemmältä.

Asennusalusta ja lattiarakenteet

Floore-saneerauslevy voidaan asentaa kaikenlaisille alustoille. Ainoa edellytys asentamiselle on, että alusta on tasainen ja kantava. Alustan on oltava myös kuiva ja pölytön, jos asennuksessa käytetään liimaa. Näin varmistetaan levyn tiivis asennus.

Mikäli asennusalusta esim. vanha betoni on epätasaista, niin suosittelemme käyttämään oikaisulaastia alustan tasaamiseen, jotta päästään parhaaseen lopputulokseen.

Oheista linkistä näet yleisimmät lattiarakenteet  –> FLOORÉ -lattiarakenteet

Lattiapinnoitteet

Flooré-saneerauslevyjen päälle voidaan asentaa lähes mikä tahansa lattiamateriaali.

 • Puu-, parketti- ja laminaattilattia sekä vinyylilankku *) asennetaan kelluvasti
 • Muovi- ja kangasmattojen alle on asennettava jäykistävä rakenne esim. kova- tai lastulevy ennen niiden asennusta. *)
 • Kivi-, keramiikka-, klinkkeri- tai laattalattia asennetaan suoraan asennuslevyjen päälle. Laattojen on oltava min. 15 *15 cm kokoisia.
 • Kosteissa tiloissa tulle tehdä tasoitekerros asennuslevyjen päälle ( myös vesieristys ) ennen pintamateriaalin asennusta.

Valmistaja suosittelee ohuiden vinyylilankkujen alle asennettavaksi jäykistävän rakenteen *).

Kysy lisätietoa vinyylilankkujen ja vinyylikorkkilattioiden yhteensopivuudesta myynnistämme. Noudata aina ensisijaisesti pintamateriaalin valmistajan asennusohjeita.

*) Jäykistävänä rakenteena voidaan käyttää esim. 6mm suurtiheyksistä mdf-levyä tai min. 10mm lastulevyä. Voidaan käyttää myös kuituvahvisteista tasoitetta ( min 10mm ). Silloin Floore levy primeroidaan ennen tasoitteen levittämistä.

Löydät Floorén asennusohjeet  tästä ( .pdf )

Floore-saneerauslevy ja Flexpert putki – Hyvä yhdistelmä!

Suosittelemme käyttämään Floore-saneerauslevyn kanssa erittäin taipuisaa ja asennusystävällistä Flexpert -putkea.

Flexpert putki on erittäin korkealaatuinen putki ja se on CE-merkitty ja täyttää kaikki tiukat laatuvaatimukset. Taipuvuutensa johdosta sitä on helppo asentaa Flooré-levyyn.

Toki voit halutessasi käyttää muitakin lattialämmitysputki merkkejä. Tutustu artikkeliimme saneerauksen hellpudesta Floore- saneerauslevyllä.

Floore-saneerauslevy on matalimmillaan vain 13mm paksu. Kuvassa näkyy miten lattialämmitysputki suhteutuu levyn paksuuteen.

Floore-saneerauslevy 13, 17 ja 25mm saneeraukseen.

Flooré-levyt , jotka nostavat lattiapintaa vähiten ovat:

 • Flooré -12mm putki / 13mm eriste / as.väli 150mm / levyn koko 750 * 1175mm
 • Flooré -16mm putki / 17mm eriste / as.väli 192mm / levyn koko 768 * 1175mm
 • Flooré -16mm putki / 25mm eriste / as.väli 192mm / levyn koko 768 * 1175mm
Floore-saneerauslevy on ehdottomasti markkinoiden helpoin tapa saneerata lattialämmitys. Matalimmat levyt ovat vain 13 ja 16mm ohuita.

Floore-saneerauslevy 25 ja 50mm  saneeraukseen, lisäeristystä vaativiin kohteisiin ja uudisrakentamiseen.

Flooré-levyt , jotka soveltuvat uudisrakentamiseen tai kohteisiin, joissa halutaan/vaaditaan lisäeristystä lattiaan.

 • Flooré -16mm putki / 25mm eriste / as.väli 192mm / levyn koko 768 * 1175mm
 • Flooré -16mm putki / 50mm eriste / as.väli 192mm / levyn koko 768 * 1175mm
 • Flooré -20mm putki / 25mm eriste / as.väli 250mm / levyn koko 750 * 1175mm
Floore-saneerauslevy on valmistettu kestävästä EPS-materiaalista. Levypaksuudet kohteisiin, jossa tarvitaan lisäeristystä ovat 25 ja 50mm.

Flooré KIT valmiit pakettiratkaisut pieneen tilaan!

Flooré-KIT

Flooré -tuotekehittäjät ajattelivat, että pelkän hyvän lattialämmitysratkaisun lisäksi, mikä olisi kuluttajalle paras mahdollinen ratkaisu suunnitella, hankkia ja toteuttaa vesikiertoinen lattialämmitys pienelle alalle.

Ratkaisuna syntyi Flooré KIT.  

Flooré Kit -tuotevalikoima sisältää erikokoisia sarjoja 6-16 m2 pinnoille. Voit myös valita eri levypaksuudet, jotka ovat 13 mm ja 17 mm . Flooré KIT sarjoja voidaan yhdistää toisiinsa laajennusosan avulla, jolloin voidaan kätevästi kattaa jopa 32m2 ala.

Mitä Flooré KIT pakettiin kuuluu?

Jokainen paketti sisältää seuraavat komponentit:

 • Flooré-levyt
 • PEX/AL/PEX komposiittilattialämmitysputken 
 • Alumiiniteipin
 • Euroconus -liittimet 
 • Taivutuskaaret
 • Asenussohjeet ( Suomi )

 

Lue lisää Flooré KIT paketeista ja ratkaisuista tästä!

Tekniset ominaisuudet

Flooré -levyn tekniset ominaisuudet ovat markkinoiden parhaat. Flooré täyttää kaikki EN 13163:2012 + A2 2016 EPS-levyille asetetut tiukat tuotestandardit.

Suurin huomio kannattaa kiinnittää Flooré-levyjen materiaalitiheyteen, joka on vähintään 42kg/m3! Suuri materiaalitiheys takaa myös suuremman materiaalin puristuslujuuden, joka Floorélla on >300kPa. Tämä on tärkeää siksi, että se varmistaa Flooré-levyjen keston esim. painavien kaapistojen yms. alla. Floorén muoto ei muutu kovankaan paineen alla.

Flooré on myös CE-merkitty tuote. CE-merkintä osoittaa, että tuote on testattu harmonisoidun tuotestandardin mukaisella testimenetelmällä ja että tuote on ilmoitetun suoritustason mukainen. CE-merkintä on ollut pakollinen suurelle osalle rakennustuotteita heinäkuusta 2013 alkaen.

Flooré on täysin mittatarkka tuote , joka varmistaa sen, että päälle asennettava pintamateriaali istuu täydellisesti tasaiseen pintaan.

Levyn lukittuva putkiura varmistaa putken pysymisen urassa ja näin helpottaa asennusta.

Tekniset tiedot ja huomioitavaa:

 • Materiaalitiheys vähintään 42kg/m3 –> Markkinoiden paras. Yli 30% suurempi kuin vastaavilla tuotteilla.
 • Mittatolerenssi +/- 0 mm!
 • Nopea reagointikyky vain noin 45min = Energiansäästö ( voidaan käyttää ohjelmoitavia termostaatteja esim. lämpötilojen yöpudotuksiin tai poissa -toimintoihin.)
 • Lukittuva putkiura, jolloin putki pysyy asennettaessa hyvin paikalla = Ajan säästö asennuksessa.
 • Markkinoiden matalin rakenne VAIN 13mm + pintamateriaali.
 • Puristuslujuus >300kPa
 • Paloluokka F , EN13501-1
 • Vedenimeytyminen ( Vol % ) < 0,5% ( EN12087 )
 • EN13163:2012 + A2 2016 -standardin vaatimukset täyttävä tuote
 • CE -merkitty tuote –> Flooré on määräysten mukainen rakennustuote!
 • DoP ( suoritustasoilmoitus )
 • Flooré-levyt tekniset piirrustukset

 

Asennusohjeet ja teknillistä tietoa:

 

 

Media ja videot:

Kysyttävää? Lähetä viesti tai soita puh: 0400 821 085