UKK – Kysymyksiä ja vastauksia

K: Voinko asentaa Aurelia Lattialämmityksen itse?

V: Voit halutessasi suorittaa itse suurimman osan lattialämmitysasennuksen vaiheista. Kuitenkin LVI-ammattilaisen pitää hoitaa kytkentä lämmöntuottojärjestelmään. Asiantuntevan sähkömiehen pitää hoitaa kaikki sähköasennukset (kiertopumpun kytkentä, huonesäätö jne.)

K: Mitä ovat Aurelia-tuotteet?

V: Koska olemme maahantuoja, on tärkeää, että yhteistyökumppanimme ovat luotettavia toimijoita alallaan. Kaikki Aurelia komponentit ovat tunnettujen eurooppalaisten tunnettujen valmistajien tuotteita.

Samojen tehtaiden tuotteisiin luottavat myös useat muut suomalaiset lattialämmitysjärjestelmämyyjät, jotka myyvät niitä vain omilla tuotemerkeillään ja logoillaan.

K: Voiko vesikiertoisen lattialämmityksen asentaa saneerauskohteessa yksittäisiin huoneisiin, esimerkiksi kylpyhuoneeseen?

V: Tämä on mahdollista Floore -saneerauslevyn avulla, jolla voidaan saneerata, jopa yksittäisiä huoneita.

K: Soveltuuko Aurelia Lattialämmitys saneerauskohteisiin, joissa uusitaan koko lämmönjakojärjestelmä?

V: Aurelia soveltuu erinomaisesti myös saneerauskohteisiin, jolloin suosittelemme käyttämään uutta ja innovatiivista Floore -saneerauslevy ratkaisua, jolla voidaan toteuttaa lattialämmitys saneeraus vaikkapa täysin itse !  Autamme mielellään ja laskemme saneerausprojektiinne tarjouksen, joka sisältää aina suunnitelmat, tarvikkeet ja Floore-levyjen asentamisessa apuna toimivan LayOut -pohjakuvan, jossa levyt on sijoiteltu kohteen pohjakuvaan valmiiksi.

K: Miten kosteiden tilojen lattia saadaan pysymään lämpimänä myös kesällä?

V: Kosteiden tilojen piirejä ei ohjata termostaateilla, jolloin ko. tilojen lattiassa on lattialämmitysveden jatkuva kierto. Lattialämmitys voidaan myös toteuttaa tekemällä lämmönlähteelle oma shunttaus kosteille tiloille (tuotetaan järjestelmään kahden lämpöistä menovettä; kosteille tiloille lämpimämpää). Tämä edellyttää, että kosteilla tiloilla on oma jakotukkinsa.

K: Kuinka paksu pintavalun pitää olla lattialämmityksen kannalta?

V: Putken päällä tulisi olla min 3 cm valua

K: Voiko lattialämmityksen asentaa vanhaan rossipohjalattiaan?

V: Kyllä. Saneerauskohteet vaativat aina tapauskohtaisen selvittelyn ja mahdollisen työmaakäynnin, jonka jälkeen voidaan ratkaista, miten putkisto saadaan parhaiten asennettua kohteeseen.

K: Mistä tiedän, että lattiassa oleva lämmitysputki on ehjä, eikä vettä vuoda rakenteisiin?

V: Putkisto koeponnistetaan aina asennuksen jälkeen ja varmistetaan, että putkisto on ehjä. Lämmöntuottolaitteella on lämmitysverkoston painemittari, josta selviää verkoston paine. Jos paine laskee on syytä ruvettava tutkimaan  asiaa.

K: Talooni on tulossa korkea olohuone ja isot ikkunat (kork. yli neljä metriä). Toimiiko lattialämmitys tällaisessa tilanteessa niin, että huoneessa on mukavan lämmintä?

V: Kyllä. Tarvittava lämpöteho huoneeseen saavutetaan putkijakoa tihentämällä ja tarpeen vaatiessa menoveden lämpötilaa nostamalla.

K: Voiko lattialämmityksen asentamalla säästää talon lämmitykseen käytettävää energiaa?

V: Kyllä ja näin tapahtuukin, koska lattialämmitys toimii matalammalla menoveden lämpötilalla kuin patterit.

K: Voiko lattialämmitystä kytkeä kokonaan pois päältä, esim. lomamatkan ajaksi?

V: Kyllä, mutta tämä ei ole suositeltavaa (vaarana mm. putkiston jäätymisriski, kiertovesipumppujen  jumiutuminen, talon viilenemisestä johtuva kosteuden kertyminen).

K: Voiko kesäksi sulkea koko lattialämmitysjärjestelmän? Miten?

V: Kyllä, joko termostaateilla, sulkemalla ko. piirit jakotukista tai sulkuventtiileistä. Suositeltavaa ei ole sulkea kaikkia piirejä kerralla vaan jättää esim. kosteiden tilojen piirit kiertämään.

K: Mitä lattiamateriaaleja lattialämmityksen kanssa voidaan käyttää?

V: Lattiamateriaaleiksi soveltuva lähes kaikki materiaalit: laatta, kivi, puu, laminaatti jne. Lattiamateriaalin valinnassa on kuitenkin syytä huomioida, että se kestää lämpöä eikä esimerkiksi puulattia ole liian paksu (max. 25 mm), jolloin lattialämmityksen energiatehokkuus huononee.

K: Voiko lattialämmitysputkisto jäätyä?

V: Kyllä, jäätymisriski on olemassa, mikäli huoneiston lämpötila laskee pakkasen puolelle ja lämmitys on kytketty pois päältä. Mikäli tällainen tilanne on olemassa, suosittelemme lisäämään pakkasnestettä putkissa kiertävään veteen.

K: Mitä lämmitysmuotoja Aurelian kanssa voidaan käyttää?

V: Aurelia Lattialämmityksen kaveriksi soveltuu mikä tahansa lämmitysmuoto kuten maalämpö, ilmalämpö, öljylämmitys, sähkölämmitys tai vaikkapa aurinkolämmitys.

K: Kuinka kauan kestää, että saan tarjouspyyntööni vastauksen?

V: Yleensä lähetämme tarjouspyynnön muutaman päivän kuluessa.

Mitä lattialämmitys maksaa?

Vesikiertoisen lattialämmityksen hintaan vaikuttavat mm. talon koko, välipohjan
rakenne, talon pohjan muoto sekä käytettävät tuotteet.
Selvitä, mitä lattialämmitys maksaa sinun kohteeseesi.

Pyydä tarjous