UKK – Usein kysyttyä Floore-lattialämmityksestä

K: Voiko Floore -levyt asentaa itse vai tarvitaanko asennuksessa ammattilaista?

V: Floore -projektipalveluumme sisältyy lattialämmityslevyjen asennuskuvat, joissa optimaalinen levymäärä on aseteltu kohteen pohjakuvaan. Se auttaa ja jouduttaa lattialämmityksen asennusta huomattavasti isommissa kohteissa. Myös putken asentaminen mukana tulevilla putkituskuvilla on helppoa.

Muistathan, että lattialämmityksen kytkennän lämmönlähteeseen tekee aina LVI-alan ammattilainen. Tämä koskee myös 230V huonetermostatteja, jotka ovat asennettava valtuutetun sähköasentajan toimesta.

Kaksi ihmistä voi helposti asentaa jopa 50m2 Floore-lattialämmityslevyjä päivässä, joka on todella nopea tahti.

K: Tarvitaanko asennukseen erikoistyökaluja?

V: Ei. Tarvitset vain seuraavat tarvikkeet:
+Mattoveitsen levyjen leikkaamiseen ja mahdollisten lisäurien tekoa varten
+Tapettiviivottimen tai vastaavan levyjen tasaiseen katkaisuun
+Mitan sekä tussin
+Hammastetun levityslastan liiman tai laaastin levittämistä varten +Hanskat ja polvisuojat

K: Millaiselle alustalle Flooren voi asentaa?

V:Flooren voi asentaa kiinteälle, tasaiselle ja kuivalle alustalle. Kiinnitysalustan, esim. betonin, on oltava puhdas ja pölytön, jotta liima tarttuu alustaansa. Mikäli alustassa on paljon epätasaisuuksia, on alusta hyvä tasoittaa esimerkiksi tasoituslaastilla.

K: Miten Floore -levyt kiinnitetään alustaan?

V:Sopivin tapa on asentaa levyt liimaamalla, sillä tämä asenustapa sopii useimpiin lattiamateriaaleihin. Levyt voidaan myös kiinnittä lattiaan joko ruuvaamalla tai laastilla.

Liimaa kuluu n. 0,3 litraa/m2. Tavallinen, esimerkiksi muovimattojen liimaukseen käytettävä, lattialiima kelpaa mainiosti Floore-lattialämmityslevyjen liimaukseen. Vaihtoehtoina toimivat esimerkiksi CascoFlex, Bostik seinä- ja lattialiima, Bostik Multitac. Märkään tai kosteaan betonilattiaan liimaa ei saa käyttää.

Tarpeen mukaan asennuksessa voidaan käyttää myös liimapohjaista laastia.

K: Voiko Floore -levyä käyttää kosteissa tiloissa?

Floorea voidaan käyttää myös kosteissa tiloissa kuten kylpy- ja kodinhoitohuoneissa, pesuhuoneissa ja saunoissa. Kosteaan tilaan lattialämmityslevyä asennettaessa on huomioitavaa, että Floore -lattialämmityslevyn pääle tehdään kaadot esim. oikaisulaastilla, jonka jälkeen tehdään kosteussulku.

Kosteussulun päälle tehdään laatoitus ohjeiden mukaisesti. Laatan koko on oltava vähintään 15*15cm valmistajan suosituksen mukaisesti.

K: Mistä Floore -projektin hinta muodostuu?

V: Hinta muodotuu kokonaisuudessaan Floore-levyistä, lattialämmitysputkesta, jakotukeista ja liittimistä, syöttöputkesta, säätölaitteista (huonetermostaatit, toimilaitteet ja kytkentärasiat) sekä luonnollisesti suunnittelusta.

K: Voiko lattiapinnoitteen laittaa suoraan Floore -levyn päälle?

Mikäli Flooren päälle asennetaan laminaatti, parketti, vinyylilankku tai lautalattia, ´ ne voidaan asentaa suoraan levyn päälle ilman tasoitusta.

Jos lattiapinnoitteena on pehmeä materiaali, esim. muovi- tai kangasmatto, on Floore-levyn päälle asennettava jäykistävä materiaali, kuten kovalevy.

Kosteissa tiloissa täytyy lopullisen laatan koko olla vähintään 15*15cm (valmistajan suositus).

K:Voinko ostaa pelkkiä Floore -levyjä?

V: Toki. Toimitamme myös pelkät levyt niin halutessasi, sillä Floore-levy on yhteensopiva kaikkien 12, 16 ja 20mm lattialämmitysputkien kanssa.
Me suosittelemme käytettäväksi CE-merkittyä FLEXPERT lattialämmitysputkea, joka hyvien taivutusominaisuutensa ansiosta sopii erinomaisesti käytettäväksi Floore -levyjen kanssa.

K: Kenen valmistamia Floore -lattialämmityslevyt ovat?

Floore levyt valmistaa ruotsalainen Floore AB, jolla on patentti tuotteelle. Tuotteen kehitystyö on aloitettu jo 90-luvulla ja sitä myydään kaikkialla Euroopassa.
Aurelia Lattialämmitys aloitti Floore -levyn myynnin Suomessa vuonna 2017 ja olemme virallinen tuotteen maahantuoja.

K: Onko tuotteella tarvittavat hyväksynnät?

V: Floore on CE-merkitty tuote ja se valmistetaan tarkkojen EPS -levyille asetettujen EN -normien mukaisesti. Floore on turvallinen rakennustuote.

Mistä voin ostaa Floore levyjä ja mikä on toimitusaika?

Aurelia Lattialämmitys ja lvinetti.fi toimivat Floore -levyjen myyjänä. Voit myös tiedustella tuotetta lähimmästä rautakaupasta tai rakennustarvikeliikkeestä, jonka jälkeen he ovat asiassa meihin yhteydessä. Laskutus voidaan hoitaa myöskin heidän kauttaan.

Floore -levyt löytyvät meiltä suoraan varastosta, joten voimme toimittaa tuotteet heti.

Haluatko lukea lisää Flooresta?

Kävimme vasta pintapuolisesti läpi Floore-lattialämmityslevyn ylivoimaisuuden. Lue lisää tai kysy suoraan meiltä!

Lue lisää Flooresta

UKK – muita kysymyksiä ja vastauksia lattialämmityksestä sekä sen asentamisesta

K: Voinko asentaa Aurelia Lattialämmityksen itse?

V: Voit halutessasi suorittaa itse suurimman osan vesikiertoisen lattialämmityksen asennuksen vaiheista. Kuitenkin LVI-ammattilaisen pitää hoitaa kytkentä lämmöntuottojärjestelmään. Asiantuntevan sähkömiehen pitää hoitaa kaikki sähköasennukset (kiertopumpun kytkentä, huonesäätö jne.)

K: Mitä ovat Aurelia-tuotteet?

V: Koska olemme maahantuoja, on tärkeää, että yhteistyökumppanimme ovat luotettavia toimijoita alallaan. Kaikki Aurelia komponentit ovat tunnettujen eurooppalaisten tunnettujen valmistajien tuotteita.

Samojen tehtaiden tuotteisiin luottavat myös useat muut suomalaiset lattialämmitysjärjestelmämyyjät, jotka myyvät niitä vain omilla tuotemerkeillään ja logoillaan.

Kuinka paljon lattialämmitysputkea tarvitaan neliölle ( m2 )?

Putken määrä / m2 riippuu siitä, minkä kokoista putkea käytetään ja mikä on putken asennusväli.
Yleisenä ohjeena voidaan pitää seuraavia määriä ja arvoja:
Lattialämmitysputki 12mm
Menekki n. 7-8m/m2 , asennusväli 150mm
Suositeltava lämmityspiirin maksimipituus ja -koko = 60-70m ( n. 8m2 )

Lattialämmitysputki 16mm
Menekki n. 4,5-5m/m2 , asennusväli 250mm
Suositeltava lämmityspiirin maksimipituus ja -koko = 80-100m ( n. 16m2 )

Lattialämmitysputki 20mm
Menekki n. 4m/m2 , asennusväli 300mm
Suositeltava lämmityspiirin maksimipituus ja -koko = 100-120m ( n.25m2

K: Voiko vesikiertoisen lattialämmityksen asentaa saneerauskohteessa yksittäisiin huoneisiin, esimerkiksi kylpyhuoneeseen?

V: Tämä on mahdollista Floore -saneerauslevyn avulla, jolla voidaan saneerata, jopa yksittäisiä huoneita.

K: Soveltuuko Aurelia Lattialämmitys saneerauskohteisiin, joissa uusitaan koko lämmönjakojärjestelmä?

V: Aurelia soveltuu erinomaisesti myös saneerauskohteisiin, jolloin suosittelemme käyttämään uutta ja innovatiivista Floore -saneerauslevy ratkaisua, jolla voidaan toteuttaa lattialämmitys saneeraus vaikkapa täysin itse !  Autamme mielellään ja laskemme saneerausprojektiinne tarjouksen, joka sisältää aina suunnitelmat, tarvikkeet ja Floore-levyjen asentamisessa apuna toimivan LayOut -pohjakuvan, jossa levyt on sijoiteltu kohteen pohjakuvaan valmiiksi.

K: Miten kosteiden tilojen lattia saadaan pysymään lämpimänä myös kesällä?

V: Kosteiden tilojen piirejä ei ohjata termostaateilla, jolloin ko. tilojen lattiassa on lattialämmitysveden jatkuva kierto. Lattialämmitys voidaan myös toteuttaa tekemällä lämmönlähteelle oma shunttaus kosteille tiloille (tuotetaan järjestelmään kahden lämpöistä menovettä; kosteille tiloille lämpimämpää). Tämä edellyttää, että kosteilla tiloilla on oma jakotukkinsa.

K: Kuinka paksu pintavalun pitää olla lattialämmityksen kannalta?

V: Putken päällä tulisi olla min 3 cm valua

K: Voiko lattialämmityksen asentaa vanhaan rossipohjalattiaan?

V: Kyllä. Saneerauskohteet vaativat aina tapauskohtaisen selvittelyn ja mahdollisen työmaakäynnin, jonka jälkeen voidaan ratkaista, miten putkisto saadaan parhaiten asennettua kohteeseen.

K: Mistä tiedän, että lattiassa oleva lämmitysputki on ehjä, eikä vettä vuoda rakenteisiin?

V: Putkisto koeponnistetaan aina asennuksen jälkeen ja varmistetaan, että putkisto on ehjä. Lämmöntuottolaitteella on lämmitysverkoston painemittari, josta selviää verkoston paine. Jos paine laskee on syytä ruvettava tutkimaan  asiaa.

K: Talooni on tulossa korkea olohuone ja isot ikkunat (kork. yli neljä metriä). Toimiiko lattialämmitys tällaisessa tilanteessa niin, että huoneessa on mukavan lämmintä?

V: Kyllä. Tarvittava lämpöteho huoneeseen saavutetaan putkijakoa tihentämällä ja tarpeen vaatiessa menoveden lämpötilaa nostamalla.

K: Voiko lattialämmityksen asentamalla säästää talon lämmitykseen käytettävää energiaa?

V: Kyllä ja näin tapahtuukin, koska lattialämmitys toimii matalammalla menoveden lämpötilalla kuin patterit.

K: Voiko lattialämmitystä kytkeä kokonaan pois päältä, esim. lomamatkan ajaksi?

V: Kyllä, mutta tämä ei ole suositeltavaa (vaarana mm. putkiston jäätymisriski, kiertovesipumppujen  jumiutuminen, talon viilenemisestä johtuva kosteuden kertyminen).

K: Voiko kesäksi sulkea koko lattialämmitysjärjestelmän? Miten?

V: Kyllä, joko termostaateilla, sulkemalla ko. piirit jakotukista tai sulkuventtiileistä. Suositeltavaa ei ole sulkea kaikkia piirejä kerralla vaan jättää esim. kosteiden tilojen piirit kiertämään.

K: Mitä lattiamateriaaleja lattialämmityksen kanssa voidaan käyttää?

V: Lattiamateriaaleiksi soveltuva lähes kaikki materiaalit: laatta, kivi, puu, laminaatti jne. Lattiamateriaalin valinnassa on kuitenkin syytä huomioida, että se kestää lämpöä eikä esimerkiksi puulattia ole liian paksu (max. 25 mm), jolloin lattialämmityksen energiatehokkuus huononee.

K: Voiko lattialämmitysputkisto jäätyä?

V: Kyllä, jäätymisriski on olemassa, mikäli huoneiston lämpötila laskee pakkasen puolelle ja lämmitys on kytketty pois päältä. Mikäli tällainen tilanne on olemassa, suosittelemme lisäämään pakkasnestettä putkissa kiertävään veteen.

K: Mitä lämmitysmuotoja Aurelian kanssa voidaan käyttää?

V: Aurelia Lattialämmityksen kaveriksi soveltuu mikä tahansa lämmitysmuoto kuten maalämpö, ilmalämpö, öljylämmitys, sähkölämmitys tai vaikkapa aurinkolämmitys.

K: Kuinka kauan kestää, että saan tarjouspyyntööni vastauksen?

V: Yleensä lähetämme tarjouspyynnön muutaman päivän kuluessa.

Mitä lattialämmitys maksaa?

Vesikiertoisen lattialämmityksen hintaan vaikuttavat mm. talon koko, välipohjan
rakenne, talon pohjan muoto sekä käytettävät tuotteet.
Selvitä, mitä lattialämmitys maksaa sinun kohteeseesi.

Pyydä tarjous